<

18-06-2019

Vmbo-leerlingen cum laude geslaagd

Maandag 17 juni was een speciale dag voor vmbo-leerlingen Job Quint (16) en Ben Rietveld (15) van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ze zijn cum laude geslaagd kregen daarom een handdruk en een bloemetje van wethouder Said Kasmi (Onderwijs).

Job had al zo’n gevoel dat hij cum laude zou slagen. ‘Toen ik het telefoontje kreeg was ik natuurlijk heel blij. Ik wilde zo graag mijn diploma halen dat ik alles op alles zette’, vertelt hij. Ben is ook cum laude geslaagd, met gemak zelfs. ‘Halverwege het jaar waren mijn cijfers zo hoog, dat ik niet meer kon stoppen met mijn best doen’, vertelt hij. 

Door naar het mbo

Job en Ben gaan beiden door naar het mbo van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Job gaat de opleiding AV-specialist volgen en Ben heeft gekozen voor de richting Applicatie -en mediaontwikkelaar. ‘Ik ga het vmbo zeker missen, het was altijd heel gezellig en je kent elkaar allemaal. Het mbo is een stuk groter, dus dat wordt vast wel even wennen’, lacht Job. Ben heeft al een aardig beeld van zijn toekomst: ‘Ik wil apps gaan ontwikkelen, bijvoorbeeld een app die als brug dient tussen generaties. Ik wil alles makkelijker en toegankelijker maken.’

Grote prestatie

Jeroen van den Berg, directeur van het vmbo, is trots op zijn leerlingen. Hij waardeert de aandacht van de wethouder hiervoor dan ook zeer. ‘Er wordt vaak een beetje neergekeken op vmbo-leerlingen, terwijl zij ontzettend veel in hun mars hebben en veel moeten doen om hun diploma te halen. Als ze dan nog cum laude slagen, is dat een hele prestatie’, vertelt hij. Jeroen kijkt ernaar uit om de leerlingen verder te zien groeien op het mbo. 

Vieren

Met twee slagroomtaarten vierden Job en Ben dat zij cum laude zijn geslaagd. Wethouder Said Kasmi was duidelijk blij om deze leerlingen in het zonnetje te zetten. De trotse moeders van Job en Ben keken toe hoe de jongens de twee grote taarten aansneden.