<

17-07-2019

Veelgestelde vragen

Het is zomervakantie. In deze periode zijn de meeste afdelingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam gesloten en dus niet bereikbaar. Heb je een vraag, check dan de lijst hieronder met de meest gestelde vragen. Hopelijk vind je hier het antwoord. Staat je vraag er niet bij, mail dan naar info@glr.nl. Vanwege de vakantie kan het wel iets langer duren voordat je antwoord krijgt.

Bereikbaarheid en start schooljaar

Vanaf wanneer is de school weer bereikbaar?
Het GLR is vanaf maandag 26 augustus 2019 weer telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Het vmbo is gesloten vanaf maandag 22 juli. Op 26 augustus zijn zij ook weer telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Ik heb een brief/e-mail ontvangen waarin staat dat mijn opleiding op 1 augustus start. Klopt dat?
De officiële startdatum van je opleiding is 1 augustus 2019. Dit is de datum die je bijvoorbeeld aan DUO moet doorgeven. De lessen starten echter pas in september (zie hieronder).

Wanneer is de eerste schooldag?
De introductieweek voor alle eerstejaars mbo-studenten vindt plaats in de week van 2 tot en met 6 september. De eerste lessen starten in de week van 9 september.

De vmbo-leerlingen starten op woensdag 4 september. In de week van 26 augustus ontvangen alle leerlingen een uitnodiging voor hun eerste schooldag.

Wanneer is de introductieweek?
Ben jij eerstejaars mbo-student op het GLR, dan ontvang je in week 34 (19-23 augustus) een brief thuis met informatie over de introductieweek. Op de achterkant van deze brief staat je rooster voor de introductieweek.

Waar vind ik mijn rooster?
Je rooster vind je op  www.mijnglr.nl.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt en kan niet inloggen, wat moet ik doen?
Wanneer je niet meer kan inloggen op www.mijnglr.nl, dan is het mogelijk om via https://passwordreset.microsoftonline.com een nieuw wachtwoord in te stellen. Hier moet je een e-mailadres of telefoonnummer aangeven waarop je een code ontvangt om een nieuw wachtwoord in te stellen. Het nieuwe wachtwoord moet voldoen aan: minimaal 8 karakters lang, waaronder 1 kleine letter, 1 hoofdletter, 1 getal, 1 niet alfanumeriek teken en het nieuwe wachtwoord mag niet te makkelijk zijn. Vervolgens kun je je als student opnieuw aanmelden op Mijn GLR met het nieuwe wachtwoord.

Hoe kan ik een kluisje huren?
Dit kan door een e-mail te sturen naar facilitair-meldpunt@glr.nl. Vermeld in de mail je volledige naam, studentennummer en opleiding. Hierbij geldt: vol = vol! De kluisjes worden gratis ter beschikking gesteld. Indien er een kluis toegekend wordt, ontvang je een bevestiging op je e-mailaccount van school. Vanaf 2 september kun je de sleutel van een kluis afhalen bij de balie van het facilitair meldpunt.

BESTELLEN SCHOOLMATERIAAL

Waar kan ik schoolmateriaal bestellen?
Het GLR werkt samen met MBOwebshop.nl. Via deze website schaf je eenvoudig de boeken, readers en materialen aan die jij nodig hebt voor je opleiding. Vanaf 22 juli 2019 log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord. De webwinkel herkent dan welke opleiding je gaat volgen en wat je daarvoor nodig hebt.

Het lukt niet om te bestellen, wat moet ik doen?
Een uitgebreide handleiding vind je terug op de startpagina van MBOwebshop.nl. Voor veel gestelde vragen kun je kijken op www.mbowebshop.nl/klantenservice. Een mail kun je sturen naar info@mbowebshop.nl of bel naar 020 – 21 05 550. 

Ben ik verplicht mijn boeken te bestellen via de MBOwebshop? En de materialenlijst bij Van Beek?
Nee, als je elders je boeken wil bestellen of je materiaal wil aanschaffen, dan mag dat.

Is het mogelijk om tegen een gunstig tarief Adobe-licenties te kopen?
We raden je aan om met de aanschaf van software te wachten tot je verder bent met de opleiding. Via www.slim.nl of www.surfspot.nl kun je goede en legale software goedkoop aanschaffen.

Wat voor computer moet ik voor thuis aanschaffen?
Het is niet verplicht een eigen computer, laptop of iMac aan te schaffen. Wij bieden op school voldoende faciliteiten aan om je werk te kunnen doen. Mocht je toch zelf een computer willen aanschaffen, dan raden we je aan te wachten tot je gestart bent met de opleiding. Je kunt dan een goede inschatting maken over waaraan de computer volgens jou moet voldoen.

AANMELDEN

Kan ik me nog aanmelden voor schooljaar 2019-2020?
Veel opleidingen zijn al gesloten voor aanmelding. Bekijk via aanmelden op onze website waar nog plek is. 

Aanmelden voor een vmbo-opleiding is niet meer mogelijk, alle klassen zitten vol.

De opleiding is vol, kan ik op de reservelijst geplaatst worden?
Nee. Als de opleiding gesloten is voor aanmelding, dan betekent dit dat er al een wachtlijst is. Deze wachtlijsten zijn al behoorlijk lang en we plaatsen hier geen nieuwe aanmelders meer op.

Ik sta op de reservelijst. Wanneer hoor ik uiterlijk of er nog een plekje vrij komt?
Iedereen die op de reservelijst staat, heeft een mail ontvangen dat het GLR contact opneemt zodra er een plek vrijkomt. We kunnen helaas geen garantie geven dat er een plek vrijkomt en het kan voorkomen dat dit pas na de zomervakantie gebeurt. We adviseren je om je ook aan te melden bij andere scholen voor het geval er geen plek vrijkomt.

Is het mogelijk om in februari in te stromen?      
Nee, al onze opleidingen starten na de zomervakantie. Instromen in februari is niet mogelijk.

Wanneer kan ik me aanmelden voor schooljaar 2020-2021?
Vanaf 1 oktober 2019 kun je je via onze website aanmelden voor schooljaar 2020-2021.

OVERIG

Hoe kom ik aan mijn OV-reisproduct?
Je OV-reisproduct kun je aanvragen via www.duo.nl

Wanneer zijn de vakanties in schooljaar 2019-2020?
Het vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020 vind je hier

Wanneer zijn de open dagen?
Op dinsdag 26 november 2019 ben je van harte welkom op onze Open Avond van 18.00 tot  21.00 uur. Op zaterdag 25 januari 2020 vindt de Open dag plaats van 10.00 tot 15.00 uur. 

Wat zijn de kosten voor de opleiding?
De kosten van een opleiding bestaan uit lesgeld en de aanschaf van studieboeken, readers en materiaal. Onder het kopje financiën lees je meer.

Bieden jullie ook cursussen voor volwassenen aan?
Nee, wij bieden alleen mbo- en vmbo-opleidingen aan.

Ik heb een stagevacature. Waar kan ik die uitzetten?
Bedrijven kunnen stagevacatures mailen naar ons Stagebureau: stagebureau@glr.nl. Vanaf 29 augustus worden de stagevacatures gelezen door de medewerkers van het Stagebureau.

Ik heb een project dat ik met jullie studenten wil doen. Hoe pak ik dat aan?
Vanwege de zomervakantie is het niet mogelijk om projecten in te dienen. Lees alle overige informatie bij Projecten.