<

05-06-2019

Short Film Festival 2019

Studenten van de opleiding Mediamanagement van het Grafisch Lyceum Rotterdam hebben dit jaar weer het ‘Short Film Festival’ georganiseerd. Op dinsdag 7 mei vond het filmfestival plaats in de Rotterdamse bioscoop: KINO.

In teams van 4 à 5 studenten maakten zij uiteindelijk een korte speelfilm van 3 à 4 minuten. Als mediamanager bent je verantwoordelijk voor een goede voorbereiding, het regelen van acteurs, het promoten van de film en natuurlijk het halen van de deadlines! 

Eén team was verantwoordelijk voor het organiseren van het filmfestival, zij maakte een making-off. Hierin is de voorbereiding van alle teams te zien. 

Voorbereiding

In de voorbereiding werd er eerst een concept bedacht door te brainstormen. Is het idee duidelijk en goedgekeurd? Dan volgt er een synopsis, storyboard, script en call-sheet. Na de voorbereiding gingen de studenten op de gekozen locatie buiten de school draaien. Uiteindelijk heeft iedere student een trailer en een korte speelfilm gemonteerd. Per team is de beste film uitgekozen en getoond tijdens het Short Film Festival in KINO. 

Organisatie

Het organisatieteam regelde de locatie en zorgde dat alles volgens planning verliep. Door de vakjury werd de tof vijf bekend gemaakt. De studenten mochten uiteindelijk zelf op de top vijf stemmen. Op een groot scherm was te zien wie de winnende film had gemaakt! 

Winnende film

Uit alle vertoonde films is één winnaar gekozen. De winnaar van het Short Film Festival 2019 is geworden: ‘Echte Liefde’.