<

06-07-2018

Mediamanagers organiseren mini-events

120 eerstejaars studenten Mediamanagement hebben op woensdag 27 juni 29 verschillende mini-evenementen georganiseerd op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Tijdens het project On my way to the top organiseerde elke student samen met klasgenoten één evenement. Ook nam hij of zij aan twee events deel. Van het maken van natuurlijke verzorgingsproducten tot een heuse digitale teken-workshop, alles kwam voorbij!

Buurtcentrum

Het Grafisch Lyceum Rotterdam veranderde even in een groot buurtcentrum. In het ene lokaal werd een sapbar met militaire precisie opgebouwd, terwijl er een paar meter verderop juist werd geprobeerd de muziek aan te krijgen. Bij een aantal mediamanagers in spé was de chaos van het gezicht af te lezen, anderen bleven juist heel rustig. Uiteindelijk kwam alles op de spreekwoordelijke pootjes terecht.

Gezondheid en natuur

Gezondheid en natuur was een terugkerend thema. Tijdens de drie verschillende rondes zijn deze onderwerpen veelvuldig voorbijgekomen. Zo was er een evenement over het maken van gezonde sportdrankjes en het klaarmaken van een gezond ontbijt. Tijdens de Healthy Class konden de vijftien deelnemers onder het genot van een vers gemaakte smoothie uitvoerig experimenteren met natuurlijke verzorgingsproducten. Onder begeleiding van een ervaren beautydeskundige maakten de deelnemers zelf twee gezonde producten: een scrub met onder andere honing en een natuurlijk masker van banaan. Er werd smakelijk gelachen om elkaars creaties. 

Ik heb dit altijd al een keer willen doen!”

Creativiteit

Tijdens de rondes, die elk een uur in beslag namen was er ook genoeg ruimte om de creativiteit de vrije loop te laten. Jasper Frederik hield samen met twee medestudenten een dj-workshop op de begane grond, op de tweede verdieping werden oude shirts voorzien van de nodige kleuren en scheuren en op de vierde verdieping werd er aandacht besteed aan digitaal tekenen. Onder andere Tijmen Valstar werkte zich achter de computer in het zweet: ‘Ik heb dit altijd al een keer willen doen. Het is leuk dat ik het nu een keer kan proberen. Het overtrekken van foto’s gaat best goed, maar het is wel zwaar werk’, zo zegt hij stellig.

Trots

Ook waren er een aantal gasten tijdens de evenementen aanwezig. Onder andere de populaire influencer Floortje van Cooten, bekend onder de naam Floortje Loves. Zij gaf tijdens een van de mini-events uitleg over haar werk. Organisatoren Sara van Bethlehem en Shavana Kasirin kijken trots terug: ‘Wij zijn echt superblij dat ze speciaal voor ons wilde komen. Het is bijzonder als zo iemand daar de tijd voor neemt. Voor ons is het evenement geslaagd!’

Aan het eind van de dag was de opluchting bij het overgrote deel van de studenten groot: ‘Ik ben blij dat het erop zit’, klonk het door de gangen. De meesten keken terug op een geslaagde dag. Na zes weken hard werken, organiseren en managen kon de zomervakantie officieus van start gaan.

Tekst: Mike Bos (student Redactiemedewerker)
Foto's: Femke van der Linden (student Redactiemedewerker)