<

12-06-2019

MAKE-A-THON 2019

Op 5 juni startte tweedejaarsstudenten van de opleiding Applicatie -en mediaontwikkelaar met de jaarlijkse Make-A-Thon. De studenten die deelnamen, maakten in 6 verschillende teams binnen 72 uur een app, website of game. Dit jaar participeerde niet alleen het GLR, maar ook studenten van MBO Utrecht en ROC A12 in Ede.

Verantwoordelijk

De competitie werd live uitgezonden op www.make-a-thon.nl, waar studenten Redactiemedewerker de verslaggeving op zich namen. 

Verantwoordelijk

De Netwerk -mediabeheerders waren verantwoordelijk voor de infrastructuur van het netwerk en hardware op de plekken voor de deelnemers. Daarnaast verzorgden zij 72 uur livebeeld op de website, met camerabeelden vanuit de deelnemersruimtes en een (virtuele) studio. Vanuit deze studio (en in de deelnemersruimte) deden de redactiemedewerkers verslag van de competitie. 

Winnaar

Vrijdagmiddag 7 juni kregen de zes teams de kans om in een pitch van tien minuten te laten zien wat ze gemaakt hadden. Alle teams lieten zien dat ze in staat waren om in een relatief korte tijd vanuit een concept een werkende eerste versie op te leveren. Uiteindelijk heeft team ‘De Brownies’ gewonnen met een game die gestreamd wordt naar Twitch, waarbij de kijker invloed kan uitoefenen op de game. ‘Een innovatief en zeer vernieuwend concept, en het werkt ook gewoon goed!’, volgens de jury.