<

13-09-2019

Glazen stoel met speelgoed

Allison Bakkeren, afgelopen jaar afgestudeerd als Mediavormgever (Art & Design), heeft tijdens haar laatste stage meegewerkt aan het ontwerp van een bijzondere stoel. De stoel van grafisch vormgever en art director Ruud van Eijk is volledig gemaakt van glas en gevuld met speelgoed.

Ruud van Eijk speelde al langer met het idee om een stoel te ontwerpen die volledig gemaakt was van acrylglas. Een eerder fotografieproject voor het platenlabel Strange Fruits (met veel speelgoed) inspireerde hem om deze ​​stoel te ontwerpen en te vullen met kleurrijke goederen. De leuningen en het zitgedeelte kunnen open, zodat er ook andere voorwerpen in de stoel kunnen worden geplaatst. Hier zie je hoe de stoel is gemaakt.

 

Samenwerking

Het project is een creatieve samenwerking van vijf mensen met verschillende professionele achtergronden. Naast Ruud werd er aan de stoel gewerkt door een productontwerper, een lasersnijder-expert, een expert in acrylglas, én GLR-studente Allison Bakkeren. Allison heeft de eerste versies van de stoel gemaakt en meegedacht over de afmetingen. Ook deed ze onderzoek naar materialen en dacht ze mee over het op de markt zetten van de stoel.

Meebieden

Het resultaat is een hedendaags kunstobject dat elke ruimte waarin het is geplaatst zal opvrolijken.

Ruud van Eijk heeft besloten de stoel te verkopen en de opbrengst te doneren aan Make A Wish. Wil jij meebieden op de stoel? Dat kan door direct te mailen via: https://www.ruudvaneijk.com/collaborations/chair/