<

12-07-2019

Foto's GLR-student in Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft tien fotografietalenten van het vo en mbo geselecteerd voor de finaleronde van de jaarlijkse fotowedstrijd Document Nederland Junior. Eindexamenstudent Rhoda de Dobbelaere is een van de geselecteerde talenten.

Rhoda de Dobbelaere is net afgestudeerd aan de opleiding Fotografie en  maakte een bijzondere fotoserie voor haar eindproject. In haar foto’s laat ze de toekomst zien in een futuristische wereld. Rhoda is geselecteerd als één van de tien deelnemers die mee mogen doen aan de masterclass van de fotowedstrijd Document Nederland Junior. De jonge fotografen krijgen een masterclass van Document Nederland van fotograaf Martijn van Griendt en maken een tentoonstelling die vanaf 2 oktober 2019 in de Teekenschool van het Rijksmuseum is te zien. Voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling worden twee winnaars door de jury bekend gemaakt. 

Het verhaal achter de foto’s

‘De gemaakte werkelijkheid is groter dan ooit. Er is een afstand gecreëerd tussen ons ware ‘zelf’ en ons publieke gezicht. Uit de hand gelopen ego’s. We leven in een wereld waarin perfectie de norm is geworden en laten ons beoordelen door de abstracte Ander aan de andere kant van het scherm. De manier waarop we ons leven moeten leiden, wie we moeten zijn, wordt gestuurd door een anoniem en digitaal gestuurd systeem. The digital nowhere is maar een pincode verwijderd en opent een deur naar de ontwijkingscultuur waar we zelf de makers en deelnemers van zijn geworden.’ 

Dit bovenstaande stukje is te lezen via de volgende link: https://www.scholieren.com/rijksmuseum/Rhoda/1011

Bekijk de website van Rhoda!