<

23-05-2019

20 GLR-studenten naar Britse universiteiten

Na de zomervakantie starten 20 studenten van het GLR met een vervolgopleiding in Groot-Brittannië. Acht studenten gaan naar de University of Northampton, twaalf van hen kozen voor de University of Newcastle. Ze hebben hier de mogelijkheid om in één jaar tijd hun bachelor-degree te behalen.

Bridging

Om toegelaten te kunnen worden tot een van de twee Britse universiteiten, moeten de studenten eerst het zgn. Bridging-programma volgen op het GLR. Bridging is het traject waarbij excellente studenten van het GLR intensief worden voorbereid op hun vervolgopleiding in de UK. Gedurende 13 weken lang komen derdejaars studenten één of soms twee avonden per week naar school. Ze krijgen dan uitleg en opdrachten van een Engelstalige docent die er op gericht zijn om hun analytische en onderzoeksvaardigheden te verbeteren. Daarnaast wordt hard gewerkt om het taalniveau op een voldoende niveau te krijgen.

De studenten bezochten in mei de twee universiteiten

Stijgende lijn

We zien een stijgende lijn in het aantal studenten dat kiest het Bridging-programma. Vorig jaar waren het 12 studenten, nu zijn het er 27. Van die 27 kiezen 20 studenten definitief voor een vervolgopleiding in Northamporton of Newcastle. Het merendeel gaat een opleiding doen op het gebied van Graphic Media Design, maar voor het eerst starten er nu ook studenten met de opleidingen Software Engineer en Audio Visual.

Bachelor

De studenten die vorig jaar het Bridging-programma hebben gevolgd en dit jaar studeren in Engeland, doen het goed. Zij ronden in juni de opleiding af en ontvangen hun bachelor-degree.