<

Medewerker creatieve productie

Wil jij later aan de slag in de creatieve wereld van media maken en signing? Start dan op het Grafisch Lyceum Rotterdam met de tweejarige mbo-opleiding Medewerker Creatieve Productie op niveau 2. Een leuke en praktische opleiding voor iedereen die interesse heeft in alles wat met media te maken heeft!

niveau

2

duur

2jr.

vorm

BOL

toelating

vmbo *

Basisberoepsgerichte leerweg

Opleiding Medewerker Creatieve Productie

Als Medewerker Creatieve Productie is geen dag hetzelfde. Je werkt mee aan de productie van allerlei media, zoals drukwerk, beletteringen of displays.

Vakken

In de opleiding Medewerker Creatieve Productie start je met het aanleren van alle basisvaardigheden. Je krijgt vakken op het gebied van computertechniek, typografie, color management en je leert werken met designsoftware. Vervolgens ga je je specialiseren in een van bovengenoemde richtingen.

Je loopt een jaar stage bij een bedrijf dat past bij de specialisatie die je hebt gekozen.

Naast alle technische vakken, leer je ook veel over samenwerken, omgaan met klanten en oplossingen zoeken als er problemen zijn. Natuurlijk krijg je ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, maatschappijleer en sport. 

Specialisaties

De mbo-opleiding Medewerker Creatieve Productie duurt twee jaar en heeft twee richtingen. Bij je aanmelding geef je je voorkeur aan voor één van deze richtingen: 
›    Medewerker Sign: je leert beletteringen en signproducten maken voor onder andere winkelgevels en auto's, reclameborden, bewegwijzering, vlaggen en spandoeken.
›    Mediamaker: Je leert teksten, foto's en illustraties combineren tot mooie lay-outs voor bijvoorbeeld folders, posters, websites en brochures.

Jouw toekomst als Medewerker Creatieve Productie

Na de opleiding zijn er volop mogelijkheden om door te leren op een hoger niveau. Bijvoorbeeld in de opleidingen Sign, DTP of Printmedia (BBL). Je kunt ook aan het werk gaan in de creatieve industrie.

Is Medewerker Creatieve Productie iets voor jou?

Als Medewerker Creatieve Productie is het belangrijk dat je gek bent op alles wat met media en creativiteit te maken heeft. Je hebt oog voor detail en kwaliteit en je werkt graag samen met anderen. Je houdt van afwisseling en lekker praktisch bezig zijn. Herken je jezelf hierin? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Toelating Medewerker Sign / Mediamaker

Voor deze opleiding bekijk je een voorlichtingsvideo en maak je thuis een opdracht. Alle informatie over de kennismakingsactiviteiten ontvang je zodra je je hebt aangemeld. De volgorde van plaatsing gebeurt op basis van volledige afronding van de toelatingsprocedure.

Numerus fixus

Meld je vóór 1 april 2021 aan. Let op: voor al onze opleidingen geldt een numerus fixus. Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is per opleiding:

 • Medewerker Sign/Mediamaker (niveau 2): 100 plaatsen

De aanmelding kan eerder sluiten als de numerus fixus is bereikt.

Aanmelden

Bij de opleiding Medewerker Creatieve Productie kies je meteen een specialisatie. Kies jouw specialisatie en meld je vervolgens aan.

Wat kun je worden?

 • Nabewerker

  Mariska Hardenbol ging in 1994 naar het GLR en volgde de specialisatie Nabewerken binnen de opleiding Printmedia

  Lees interview

 • DTP'er

  Kristian studeerde in 2007 af. Inmiddels werkt hij bij een drukkerij en houdt zich bezig met de opmaak en ontwerp van printmedia, van visitekaartjes en flyers tot tijdschriften.

  Lees interview

 • Printoperator

  Paul Minderhout zat van 2009 tot en met 2012 op het GLR. Hij startte eerst met de niveau 2 opleiding Medewerker Sign. Hij kreeg de smaak te pakken en stroomde door naar de niveau 3 opleiding Allround Signmaker.

  Lees interview

Rechtstreeks mailen
naar info@glr.nl

Mail je vraag