<

Interview Siddharth Roeplal

Siddharth Roeplal volgde de studierichting Workflow-beheer in de media. In 2013 behaalde hij zijn diploma. Nu werkt hij als servicedesk medewerker.

Mijn naam is Siddharth Roeplal en ik woon in Den Haag. Ik werk sinds kort bij Fujitsu als servicedesk  medewerker op de afdeling multi-client. Ik ben in 2013 afgestudeerd en heb daarna twee jaar de opleiding HBO technisch informatica gevolgd.

Van jongen tot man

Ik heb de opleiding Mediatechnologie gevolgd. Ik zocht een school die kwalitatief goed een ICT-opleiding kon aanbieden. Een docent vertelde mij over een opleiding die heel divers op IT gericht is. Ik ben naar de open dag gegaan en ik was meteen verkocht. Wat mij het meest aansprak, is dat de school erg up-to-date is. De school heeft de meest recente software, hardware en beheerst ook de kennis. In het eerste jaar moet je een keuze maken welke richting je op wilt gaan. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Workflow-beheer.

Ik heb veel gehad aan de begeleiding van mijn mentoren. Meneer Sellis en meneer Kouters zijn twee top-docenten met onwijs veel kennis en delen dat graag met de studenten. Ik heb vier onwijs leuke jaren gehad, ik ben van een jongetje een echte man geworden. 

In de IT raak je nooit uitgeleerd”

netwerkspecialist worden

Na het GLR ben ik twee jaar HBO Technische Informatica gaan studeren, maar de opleiding was toch niets voor mij. Het was te veel gericht op programmeren. Na veel twijfelen ben ik gestopt. Ik werk nu fulltime als servicedesk medewerker bij Fujitsu op de afdeling multi-client. Het werk is heel anders dan andere servicedesk functies. Dit komt omdat wij heel veel verschillende klanten ondersteunen met verschillende applicaties, vandaar ‘multi-client’.

Ik vind het belangrijk om leergiering te blijven, want in de IT raak je nooit uitgeleerd. Mijn plannen zijn om een netwerkspecialist te worden. Ik wil zelf zoveel mogelijk cisco-certificaten behalen zodat ik een netwerkspecialist kan worden. Vandaar uit zou ik willen doorgroeien als projectmanager en een team willen aansturen. 

Volg Siddharth