<

Interview Jennifer Wennekers

Jennifer Wennekers heeft de opleiding Mediatechnologie gevolgd, met als specialisatie Workflow Beheer. Inmiddels heeft zij de hbo-studie System and Network Engineering met veel succes afgerond en wil ze nog verder leren om een master te halen.

Mijn naam is Jennifer Wennekers en kom uit Spijkenisse. Ik woon ruim vier jaar in Utrecht, waar ik ook studeer en parttime werk.  

Ik wist het zeker

Omdat ik de havo gevolgd en afgerond heb, was het in eerste instantie logisch dat ik naar een Hbo-opleiding keek. Toen een docent er echter achter kwam dat ik een interesse had in media en computers, raadde hij mij aan om ook eens rond te kijken op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Nadat ik rondgekeken had op de open dag en gesproken had met docenten en studenten, wist ik het zeker: Mediatechnologie zou mijn opleiding worden.

Netwerkbeheer

Ik heb de opleiding Mediatechnologie gevolgd, met als specialisatie Workflow Beheer.
Ik vond het enorm fijn dat het eerste jaar vrij breed was. Je kwam met alles wel in aanraking: Grafisch design, basis scripting en basis netwerkbeheer. In het tweede jaar werd voor mij duidelijk dat ik netwerkbeheer het meest interessant vond, waarna ik dit als specialisatie heb gekozen voor mijn derde en vierde jaar.

Passie van docenten

Ik heb veel gehad aan de betrokkenheid van de docenten. Omdat ik niet direct een technische achtergrond had, moest ik op het nul-niveau beginnen. De passie van de docenten voor hun werk en de bereidheid deze ook over te dragen, zijn mij tot de dag van vandaag bijgebleven. Ik kijk tevreden terug naar mijn GLR-tijd. Ik heb het gevoel dat ik een goede start in de IT-wereld heb gemaakt. 

Ik ben door gaan studeren na het GLR, aan de opleiding System and Network Engineering aan de Hogeschool Utrecht. Ik wilde verder gaan op het gebied van netwerken en security en deze opleiding werd hiervoor goed aangeschreven. Afgelopen maand heb ik mijn afstudeerproject afgesloten met een 9. Ik heb onderzoek gedaan naar een oplossing voor malware detectie aan de hand van de analyse van netwerkverkeer. Ik kan dus wel zeggen dat ik mijn oorspronkelijke doelstelling gehaald heb. Daarnaast heb ik tijdens mijn minor “Project Management” mijn Prince 2 Foundation en IPMA D certificaten gehaald. Dit zorgt ervoor dat ik een veel beter beeld heb van wat er komt kijken bij het opzetten van en werken aan (IT-)projecten. 

Ik heb het gevoel dat ik een goede start in de IT-wereld heb gemaakt.”

Verbinding tussen techniek en business

Ik ben nu dus net klaar met mijn Hbo-opleiding, wat heel erg fijn is. Na de diploma-uitreiking mag ik mijzelf “Ingenieur” of “Bachelor of Information and Communication Technology” noemen. Echter ben ik momenteel ook aan het oriënteren op een universitaire master en hiervoor aan het voorbereiden. Mijn plannen en ambities voor de toekomst? Ik wil graag de verbinding zijn tussen de techniek en de business. Als er iets is wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, dan is het wel dat deze zeer nauw verweven met elkaar zijn. Business kan niet zonder IT en IT kan niet zonder business. 

Kijk verder dan vandaag

Als tip aan de huidige en toekomstige studenten van het GLR wil ik meegeven om verder te kijken dan vandaag. Het kan voorkomen dat de kennis die je opdoet bij een bepaald vak dat je nu niet zo leuk of makkelijk vindt, ineens heel handig of belangrijk blijkt te zijn in de toekomst. En besef dat je in de IT altijd bij zal moeten blijven leren – er zijn weinig andere branches waarin ontwikkelingen elkaar zo snel opvolgen. Spannend, nietwaar? 

Volg Jennifer